3.06.2008

Firefox 3 beta





Paar sõna ka siis tulevasest veebilehitsejast Firefox 3,
mille beta versiooni ma umbes kuu aega edukalt olen kasutanud.
Kõigepealt on ta võrreldes Ff2-ga oluliselt kiirem, eriti minu arvutis, lubatud on ka suuremat turvalisust. Võibolla ütleb kellegile midagi ka see, et Ff3 on üles ehitatud uuele Gecko 1.9 veebirenderdusplatvormile, mis võimaldas tuua üle 1300 muudatuse võrreldes eelmise versiooniga.

Täiustatud on allalaadimise liidest, lihtsustatud järjehoidjate lisamist ja haldamist, lisatud on terve lehe zoom funktsioon, rääkimata siis veel mitmetest tehnilistest täiustustest veebikülgede näitamiseks.

Ka välimus on mõnevõrra muutunud, edasi-tagasi nupud on viidud kokku üheks nupuks, kuigi Mozilla (firefoxi tootja) on üsna murelik graafiliste uuenduste vastuvõtu suhtes, kuna igat uuendust on siiamaani üsna raskesti vastu võetud. Aga mulle see väike värskendus meeldib.

Muidugi pisikesi muudatusi on näha veelgi.
Kui nüüd beta kasutamise hädadest rääkida, siis lisad veel korralikult koostööd teha ei taha ning paroolide meelde jätmisega on kah vahest probleeme.. Kuid sellegipoolest täiesti kasutatav see beta versioon.

Lõpetuseks üli kawaii Firefoxi maskott (Jaapanis ju peab igal endast lugupidaval nähtusel maskott olema) Jaapani turu vallutamiseks - Foxkeh!

Foxkeh


Firefox 3 beta Foxkeh banners for Firefox 2 Foxkeh

No comments: