3.17.2008

F1

Pühapäeval algas taas vormel ühe karussell, minujaoks siis kümnes otsast-otsani vaadatud hooaeg. Michael Schumacheri puudumisega on küll kirg selle spordiala vastu oluliselt vähenenud, kuid eelmise hooaja ülipõnevad viimased etapid on vähemalt meelelahutuslikku huvi vormel ühe vastu tõstnud. Seitsmekordse maailmameistri konkurentsitu troonimine tüütas ju vaikselt ära, samamoodi nagu ka pidevate reeglimuudatuste ja rehvipoliitika tõttu uustulnukatele (näiteks F.Alonso) sülle kukkunud edu.

Sellelt aastalt loodan siis võidusõidu tasavägisemaks muutumist, kuigi tundub, et peale McLareni ja Ferrari pole teistel asja ruudulist lippu esimesena ületada. Veojõukontrolli kaotamine peaks kindlasti sõitjameisterlikkust F1-te tagasi tooma,
eriti libedal rajal (Muide järgmiseks etapiks Malaysias on oodata äikesevihma). Tehnilistest-ja reeglimuudatusest enam pakuvad mulle huvi kaks uut tänavaringrada mis kalendrisse lisanduvad- Singapuri ja Euroopa (Hispaanias) etapid.
Singapuri etapp on esimene F1-es mida öösel, kunstvalgusega, peetakse. Ringraja arhitektuuri vastu on mul huvi tekkinud arvutiga vormelit juhtides (Näiteks sooviksin, et meie oma Pirita-Kloostrimetsa ringrada vähemalt virtuaalselt sõidetav oleks).

Schumix Asterix`i filmis
Minu juubeli etapiks valmistusime Asterixi viimast filmi,
Astérix aux Jeux Olympiques vaadates, mis enamasti küll kiirkerimis reziimis sai läbitud. Sellegipoolest sisaldas see konnasööjate film lõpupoole imehead vormel ühe paroodiat Schumacheri ja Todtiga.
Schumacheril oli siis au kehastada Germaanlaste kaarikusõitjat Schumix-it.



Vormelipühapäeval seadsin end varahommikul (kell 06.00) esimese trolli peale ja sõitsin Austraalia GP-d vaatama.
Üsna shokeerivalt varajasest kellaajast hoolimata oli siiski väga tore vaatamine, pidevalt oli actionit, kahju muidugi, et niipaljud katkestasid.Ferrari jaoks oli kah tõeliselt must nädalavahetus (peale sõitu anti Räikkönenile siiski üks punkt, Barrichello karistamisega), siiski võis avaetapiga väga rahule jääda.
Edukat vormelivaatamist tähistasime terve päev voodis lesimisega, eriti minupoolt siis (13tundi).

No comments: