3.20.2008

Muusa

Muusa
Paar päeva tagasi tõi Maike mulle värske numbri kultuuriajakirjast Muusa, mis suure Ulme ja elektroonilise muusika orientatsiooniga palju mõnusat lugemist on pakkunud.

Kuigi viimasel ajal on üsna nooruke ajakiri vaid üksikuid huvipakkuvaid artikleid minujaoks pakkunud,tuli uudis Muusa raskest majanduslikust seisust ning ähvardavast ilmumise lõpetamisest siiski üpris valulikult. Seda suuresti kunagise rõõmu üle esimeste Muusa numbrite üle, mis mõjusid värskendavalt Eesti ajakirjandus maastikul kus domineerivad Cosmod ja FHM-id.

Kasvõi viimasele numbrile võib küll ette heita liigset pealiskaudsust ja vähest informatiivsust, kuid tavalise inimese jaoks on sellest ajakirjast kindlasti palju mõnusam kultuuri ammutada kui näiteks koledale paberile trükitud Hardcore kultuuriväljaandest Sirp.

Huvitav kas ma peaks oma teise lemmiku, arhitektuuriajakirja Maja pärast kah muret tundma? Näiteks disaini, arhitektuuri- ja interjööriajakiri Ruum lõpetab oma tegevuse juba Aprillis. Siinkohal võiks kultuurkapital küll veidi toedata kuna tundub, et Eesti on piisavalt väike, et siin kvaliteetselt toodetud mitte tibi-või machokultuuri väljaanne kommertsedu loota ei või.
Omaltpoolt soovin jõudu ja jaksu toredatele Eesti ajakirjadele.

>>Vaata videot

Muusa
Maja

No comments: